NEWS: February 2018
Thanks for all your orders! I think we have a handful left of the second LP "Door de regio" from our beloved Combo, so order quick by sending us a mail (kuriosarecords@yahoo.com) or via bandcamp and don´t miss out! Also you can go see them live and pick up your copy there.

They will be touring with Alfredo Nooij the following dates:
24 Feb - Goeroe - Schoonebeek
(with our favorite duo THE SENSATIONAL SECOND COUSINS!)
10 March - Vera Downstage - Groningen
More dates to follow soon.

The Garagerock EP on Subroutine should hopefully also be soon available. For any news just follow Subroutine

By the way hopefully next time we should have some news on our next release, a 45, surely the summer hit of 2018. First enjoy the short mini doc shown on RTV Drenthe about Combo Koedijk and read some very kind words about their LP "Door de Regio"ELPEE:
Combo Koedijk – door de regio
LP nummer 2 van het Combo uit Meppel, wederom gevuld met een bizarre mix van piratenbeat en garagerock. Met invloeden van Lowland Trio via the Beatles tot Thee Milkshakes. Klinkt raarrrr? Is het ook, maar alweer verrekte aanstekelijk en met een fikse handvol nieuwe Regio hits als Oude Rieksweg Boogie (top instrumental), spijkerharde religaragerock in Het Is De Heer (te hard voor de EO), triestige Nederbeat (Ik Lig 's Nachts Wel's Te Schreien, De Kop D'r Niet Bij), countryrock in Meppel Noord. Minder levenslied en schlager, maar dat vinden we niet zo erg. Wederom een kleine oplage, 150 stuks deze keer, wees er snel bij, want onze voorraad zal rap op zijn. Luister de plaat hier.

De Kettingzaag:
Sie joe in hel
Combo Koedijk is terug met hun tweede langspeler, getiteld Door de regio. Samengevat: het is meer van hetzelfde, maar dan anders. En dat is goed.
We komen er graag, om te funshoppen, kapsalons te verorberen en ons laatste greintje zelfrespect op te geven tijdens ontgroeningsrituelen. Dan ik heb het natuurlijk over de grote stad. U weet wel: daar waar de boeren schoenen dragen. Het Combo Koedijk uit Noord-Nederland heeft ook een enigszins stadse achtergrond, maar om Meppel nou een echte stad te noemen is net zoiets als Apeldoorn bestempelen als zijnde een metropool. In Meppel eet je een broodje shoarma gewoon met mayonaise.
De veertien liedjes zijn weer opgenomen bij Studio Teepdek door drumpiraat en bandenplakker Arjan Spies. Vette sound gegarandeerd dus. De plaat in kwestie, samen met de eerste: Donderjagen – nu uit op cassette, op Teepdek Records De inspiratiebronnen zijn weinig veranderd: piratenpolka’s en sixties beat en punk.
De gemiddelde boer met schoenen die niet verder kijkt dan zijn baard lang is, zal Door de regio wederom weglachen; in de grote stad hebben ze tenslotte wel belangrijkere dingen aan het hoofd. Bijvoorbeeld het beantwoorden van de vraag wat nou de diepere betekenis van dat gaatje in het midden van een langspeelplaat is. Maar de één zijn glutenvrije boomschorsburger is de ander zijn patatje oorlog. Niet alle vragen, geneugten en moeilijkheden des levens komen voorbij, maar een aantal toch zeker. Zo tik ik tijdens het luisteren af:
Liefde en je kut voelen.
Liefde en je goed voelen.
Liefde en een lekker potje rocken.
Liefde en snackbarvoedsel.
Liefde en Yoko Ono.
Liefde en de glimlach van een hond.
Liefde en de schoonheid van het platteland.

Een zeer gevarieerde plaat dus. En waar woorden tekort schieten daar takelt Combo Koedijk doodgewoon een fijne instrumental uit het ruim van hun piratenschip.

Geen gezeik, Combo Koedijk

De plaat staat bol van de jingles en de gastoptredens zijn niet van de lucht. Er is zowaar een heuse blazerssectie ingevlogen om één en ander op te leuken. Ik las ergens een stukje waarin de schrijver het over ‘die moeilijke tweede plaat’ had. Moeilijk? Er is helemaal niks moeilijks aan. De kwestie is eerder dat in de huidige tijd van hypes, journalistieke platitudes en oppervlakkige overdaad, eenvoud niet meer als mogelijkheid wordt herkend.

Sie joe in hel, of anders in de regio.

Planet Trash:
Door De Regio - Combo Koedijk
Na het daverende succes van de alom bejubelde debuutplaat Donderjagen Met Het Combo Koedijk - binnen enkele dagen uitverkocht - lag er een behoorlijke druk op de schouders van de Drentse band. Die altijd lastige tweede moest en zou er komen en mocht vanzelfsprekend niet onderdoen voor de eerste plaat. Ook Door De Regio Met Het Combo Koedijk mag gehoord worden. Wel heeft er een lichte koerswijziging plaatsgevonden. Het piratengedeelte heeft enigszins in moeten leveren ten faveure van nog meer garagerock. Bepaald geen straf. Daarnaast heeft de band kosten nog moeite gespaard en een heus blaasorkest ingehuurd om de tweede kant van de plaat te openen. Dit lied getiteld Laat Mij Maar Wezen is wellicht het mooiste lied op Door De Regio. Maar het blijft moeilijk kiezen bij Combo Koedijk, want net als op die semi-legendarische eerste plaat worden ook op Door De Regio de ene gouden melodie met de ander afgewisseld. Ook tekstueel tikt Door De Regio het niveau van Donderjagen aan. De dagelijkse beslommeringen worden bezongen, maar ook als het gaat om diepgaande filosofische beschouwingen is het combo niet voor een gat te vangen. Zo leren we wat de mensen bezighoudt in Meppel Noord inclusief een ooggetuigenverslag wat daar allemaal gebeurt. De verkoop van Door De Regio loopt dusdanig voorspoedig dat er misschien nog ergens een exemplaar op een eigenaar staat te wachten. Ergens... in de regio.

PoP SnoB Record Covers:
Catchy jingle jangle garage 'n' beat in Thee Milkshakes/Guided by Voices/Byrds/Bo Diddley style. Songs sung in Dutch dialect about girls, driving around in the country side and having trouble with Yoko Ono. A magnificent instrumental called "The Golden Retreiver". Interludes drenched in that typical Dutch pirate station echo sound. That somewhat naive cover design......... Enter the second album of Het Combo Koedijk!
The core members of Het Combo Koedijk hail from Meppel, a small town in the northern part of the Netherlands, and their bio tells us they love Pierre Kartner (an old campy guy who sings about Smurfs!), G.G. Allen, Link Wray and the Beatles. Talking about musical taste.... Their first album (sold out) was in the PoP SnoB album top ten of 2017 (which is quite an achievement) and this one is equally great, maybe even better. So, it's thee best album of 2018 so far, ha!
Again this one is vinyl only on Kuriosa Records and you'd better be fast, 'cuz these 150 copies will be gone too within a blink of an eye!